Danica Valg

Med Danica Valg investeres de ansattes pensjonssparing på bakgrunn av den risikoprofilen de selv ønsker. De kan velge mellom investeringsprofilene Forsiktig, Moderat, Offensiv eller 100 % Aksjer.

Profilen er knyttet til forholdet mellom aksjer og renter i porteføljen. I tillegg til aksjer og renter, vil vi kunne investere i andre eiendeler for å oppnå en bedre porteføljesammensetning på sparingen. Dette gir en bedre balanse mellom forventet avkastning og risiko og muligheten til en bedre avkastning på pensjonssparingen.

Gjennom Danica Valg får ansatte tilgang til mange av de beste fondene og fondsforvalterne i markedet. Det er gratis å bytte investeringsprofil og det er ingen skatt på avkastningen i spareperioden. Det gjør at denne investeringsformen er meget attraktiv for mange.

Rebalansering
Rebalansering er en fordel de ansatte automatisk får med investeringsprofilen Danica Valg. Rebalansering betyr at vi kjøper og selger aksjer og renter slik at forholdet mellom verdien av disse er i henhold til investeringsprofilen som er valgt.

Nedvekting
For å redusere risikoen når det nærmer seg slutten av spareperioden, selger vi deler av aksjeporteføljen og erstatter med renter slik at profilen er Forsiktig ved utbetalingsstart.

Åpen profil
Bedriften kan gi ansatte mulighet til å velge åpen profil, hvor de ansatte selv kan bestemme hvordan pensjonsmidlene skal investeres. De kan fritt velge fond fra vår omfattende fondsmeny. ​​​​​

Danica Valg

Investeringsprofiler

Forsiktig


 Aksjer    Renter 

Med Forsiktig profil plasseres pengene i 25 % aksjer og 75 % renter.
 

 

 

Moderat


 Aksjer    Renter 

Med Moderat profil plasseres pengene i 50 % aksjer og 50 % renter.

 

 

Offensiv


 Aksjer    Renter 

Med Offensiv profil plasseres pengene i 75 % aksjer og 25 % renter.

 

 

100 % Aksjer


 Aksjer     

Med 100 % Aksjer plasseres 
alle pengene i aksjer.
 

 

Kontakt
73563200 

Kontakt oss

Ring til oss Skriv til oss Ris, ros og klager
Chat med oss

Finn svaret

Ofte stilte spørsmål Diverse skjema